Crema Catalana

TEMPS DE DURACIÓ per la recepta de Crema Catalana: 30 minuts

DIFICULTAT: Mitjana

D’aquesta recepta de Crema Catalana obtindrem 1 ració.

Recepta de crema catalana

Ingredients:

  • llet sencera
  • 6 rovells d’ous talla M
  • 250g de sucre
  • 25g de Maizena
  • 1 branca de canyella
  • la pell de mitja llimona

Preparació:

  • 1.- Treu-li la pell a la llimona però només la part més superficial de manera que no arrossegui part blanca, només ha de ser groga. La part blanca sap amarga i per això no ens interessa.
  • 2.- En un cassó a foc mitjà posa la llet juntament amb la branca de canyella i la pell de la llimona. Just abans que comenci a bullir, retira el cassó de foc.
  • 3.- Mentrestant, en un bol posa els rovells d’ou juntament amb el sucre i la maizena i ho bats tot amb unes varetes. Veuràs que al principi la barreja és una mica seca, però si segueixes batent enèrgicament, a poc a poc, es tornarà cremosa i finalment tindrà un aspecte força homogeni, que és el que busquem.
  • 4.- Aboca al bol la llet infusionada a poc a poc, i fent-la passar per un colador perquè es quedin en ell les pells dels cítrics i la branca de canyella. Remou la barreja.
  • 5.- De nou aboca la barreja en el pot que havies utilitzat, i posa-ho a foc baix mentre remous sense parar, perquè no se’t s’enganxi a la vegada que es va espessint.

No et desesperis…

  • 6.- Tingues paciència perquè triga uns minuts, finalment veuràs que es comença a espessir gairebé de cop. Quan l’aspecte sigui com el de la nostra fotografia, i els solcs de les varetes es comencen a notar, retira-la del foc, ja està llista!
  • 7.- Reparteix-la en els motlles o recipients on la vagis a servir, el més tradicional és servir-la en cassoletes de fang però si no tens no passa res. Si no us queda molt llisa per dalt, pots allisar amb el revers d’una cullera.
  • 8.- Quan estigui freda pots introduir els recipients a la nevera perquè reposi almenys 4 hores, encara que personalment m’agrada preparar-la d’un dia per l’altre, i així reposa tota la nit a la nevera.
  • 9.- Just abans de servir-la escampa sucre per sobre, la quantitat és al gust però et recomano entre una i dues cullerades soperes. Caramel·litza el sucre i ja la tindràs a punt.

Recepta de galetes

©️ by Postres Artesanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.