Flam d’ou

TEMPS DE DURACIÓ per la recepta de Flam: 1 hora i 20 minuts

DIFICULTAT: Fàcil

D’aquesta recepta de Flam obtindrem 8 racions.

Recepta de Flam

El seu origen es remunta a segles abans de Crist, i ja era elaborat amb ou com a ingredient principal de la recepta, per fenicis, grecs i romans, que llavors en deien Tyropatina.

Durant l’Edat Mitjana es va continuar consumint, sobretot en Quaresma, quan certs aliments estaven prohibits.

El flam és, possiblement, una de les postres més consumides a Espanya. La seva gran versatilitat, que permet centenars de combinacions amb diferents ingredients han fet d’aquesta recepta una de les més populars a la rebosteria. Ja sigui amb fruites, nata, xocolata, iogurt, cafè, fruita seca o formatge cremós, el flam sempre és una bona opció per portar a la taula.

Podem trobar flams de molts tipus, els més coneguts són: el de formatge, de cafè, de coco, i de llet condensada. Però el que més ens agrada a nosaltres és el d’ou.

Ingredients:

  • Per començar una tassa de sucre
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 petita pell de llimona
  • 750ml de llet sencera
  • 3 ous

Preparació:

  1. Caramel·litzar 2/3 de tassa de sucre en una cassola petita fins que es torri i abocar en un motlle. Col·locar els motlles ràpidament en aigua freda per frenar la cocció.
  2. Afegir la branqueta de canyella i la pell de taronja o llimona a la llet i escalfar a foc.
  3. Batre els ous lleugerament i afegir la resta de sucre (1/3 de tassa).
  4. A continuació, s’afegeix lentament la llet calenta als ous i s’aboca la barreja en els motlles.
  5. Col·locar els motlles en un pot amb aigua i coure al forn a 175ºC durant mitja hora en el cas dels motlles individuals o de 45 a 50 minuts per al motlle gran.
  6. Refredar i treure del motlle a l’inrevés de manera que la capa de caramel quedi per sobre.

Recepta de wafflesRecepta de tiramisú

©️ by Postres Artesanes

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.