Tiramisú

TEMPS DE DURACIÓ per la recepta de Tiramisú: 1 hora i 30 minuts

DIFICULTAT: Mitjana

D’aquesta recepta de Tiramisú poden menjar 4 persones.

Recepta de tiramisú

Ingredients:

  • 2 clares de ou
  • 4 rovells d’ou
  • 100 grams de sucre
  • 400 grams de formatge mascarpone
  • 200 grams de melindros
  • 175 ml. de café
  • 200 grams de xocolata en pols
  • pols de cacao per escampar

Preparació:

  1. Prepararem una cafetera amb el cafè que més ens agradi, si no disposem de cafetera perquè últimament només fem servir les cafeteres amb càpsules d’infinitat de sabors segons els nostres gustos, amb uns 250 ml del cafè que més prenem serà suficient. Deixarem refredar i el reservarem fins al seu ús.
  2. En un bol posarem les clares a punt amb la batedora de varetes elèctrica, apartarem fins al seu ús.
  3. En un altre bol batrem els rovells amb el sucre, fins a aconseguir una barreja escumosa amb els dos ingredients, afegir el formatge mascarpone a poc a poc, i seguir batent, afegirem les clares muntades a punt de neu i barrejarem bé tots els ingredients. Aquesta serà la nostra crema de mascarpone per al tiramisú.
  4. En un motlle rectangular anirem muntant les capes amb el melindro i, seguidament, els amararem bé amb el cafè que hem preparat i tirarem una mica de brandi, amaretto o licor que ens agradi.
  5. Cobrirem la capa de melindros amb la crema mascarpone que hem elaborat en el tercer pas. A més escamparem xocolata negra ratllada.
  6. Tornarem a muntar una altra capa de melindros, banyarem amb cafè i conyac, trobarem a nou la crema de formatge mascarpone per tota la superfície del motlle que tenim i vam acabar la capa empolvorant amb el cacau en pols per tota la superfície del tiramisú.
  7. Podem repetir l’acció del pas anterior, si el nostre motlle és molt alt i no s’omple del tot. Deixarem reposar a la nevera mínim tres hores, si és possible deixeu-la més temps. Jo recomano deixar el tiramisú a la nevera d’un dia per l’altre, ja que la crema adquireix més consistència i aquesta molt més estable i quallat.

Recepta de flamRecepta de galetes

©️ by Postres Artesanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.